tel93 790 61 73
tel637 509 776
Español
instagram facebook

¿Coneixes la importància de la nutrició en la tercera edat?

dietetica i nutricion tercera edad

Nutrició en la tercera edat: ¿coneixes la seva importància?

Hem d’entendre que salut, menjar i edat van sempre de la mà i les tres influeixen en la forma en què respon el nostre organisme. Per aquesta raó, té tanta importància la nutrició en la tercera edat.

A mesura que envellim és molt probable que hi hagi una disminució de la gana a conseqüència de la poca activitat física que es realitza. Tot això provoca reduir la ingesta d’aliments. En aquest article, t’explicarem la importància de la nutrició en la tercera edat. No t’ho perdis.

Per què cal variar l’alimentació en la gent gran?

A la tercera edat es donen diferents canvis que afecten el nostre organisme. D’una banda, hi ha canvis metabòlics i corporals que augmenten greixos i es perden teixits. D’altra banda, també es pateixen modificacions en el tracte gastrointestinal que fa que les digestions siguin més lentes. I un altre element de pes, és el canvi en la masticació al perdre peces dentals per l’edat. Tot aquest conjunt provoca un canvi en la forma d’alimentar-se.

Per portar una nutrició en la tercera edat de forma correcta, et recomanem que sigui rica en fruites, llegums, hortalisses, peix i carn blanca.

A més, la disminució del metabolisme basal provoca que les necessitats energètiques es redueixin a causa de la menor activitat física. L’ideal és seguir la dieta mediterrània ja que compta amb tots els requisits per a gaudir d’una bona salut.

Quan els nostres majors tinguen entre 80 i 90 anys, és molt probable que els problemes de masticació siguin més pronunciats i la dieta ha de modificar-se perquè la textura sigui tova.

Llista de quantitats i aliments a prendre

Hidratació

Com més grans ens fem, menys set sentim. Aquest fet, pot provocar en algunes persones grans la deshidratació per falta de líquids. Per aquesta raó, recomanem que es prenguin líquids com brous, infusions, sucs i sobretot aigua.

Hidrats de carboni

En una dieta per a gent gran, els hidrats de carboni han de representar un 50-55% total al dia. Són un element molt important en la nutrició de la tercera edat ja que és una de les principals fonts d’energia.

Per a això, es pot consumir arròs, pa, patates … i amb certa moderació dolços, brioixeria, xocolata i pastissos.

Greixos

Els greixos en la dieta han de representar un 25-30% del total. S’ha de consumir menys els greixos saturats com la carn vermella, xoriço, salsitxes … Et recomanem l’oli d’oliva, salmó, tonyina, sardina, verat, pollastre, conill …

Peixos

El peix s’ha de consumir més sovint que la carn i molt millor si és peix blau.

Ous i làctics

Els ous poden consumir de 4 a 5 a la setmana i els lactis tres racions al dia com a mínim.

Fruites, verdures i llegums

És molt important que tant fruites com verdures i llegums formin part de la dieta de les persones grans.

Fins aquí l’article sobre nutrició en persones grans. Tot el que s’ha explicat anteriorment és a nivell general, per tant, sempre que tinguis dubtes sobre els aliments, l’ideal és que acudeixis a un professional. Esperem que us hagi servit d’ajuda. Si tens qualsevol dubte, posa’t en contacte amb nosaltres.

Fuente: palaucansunyer.com

DIETÈTICA I NUTRICIÓ CENTRE DE SALUT MONTSERRAT CABRÉ

Omple les dades del formulari amb les teves preferències per concertar la cita que més s’avingui a les teves necessitats

Ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible

Summary
¿Coneixes la importància de la nutrició en la tercera edat?
Article Name
¿Coneixes la importància de la nutrició en la tercera edat?
Description
¿Coneixes la importància de la nutrició en la tercera edat?
Author
Publisher Name
DIETETICA I NUTRICIÓ MONTSERRAT CABRÉ
Publisher Logo
Abrir chat