tel93 790 61 73
tel637 509 776
Español
instagram facebook

Osteopatia i otitis infantil

OSTEOPATIA A MATARÓ

OSTEOPATIA PEDIÀTRICA

INFECCIONS D’OÏDA – OTITIS INFANTIL

Què és l’otitis i com pot ajudar l’osteopatia pediàtrica en el nostre centre?

Sabies que l’otitis és una afecció comuna en la infància que pot afectar significativament la qualitat de vida dels nens? L’otitis és una afecció comuna en aquesta etapa, caracteritzada per la inflamació de l’orella mitjana, generalment causada per una infecció bacteriana o viral. Els símptomes inclouen dolor d’orella, febre, irritabilitat i fins i tot pèrdua temporal d’audició. És una afecció que pot afectar significativament la qualitat de vida dels nens i pot requerir un tractament adequat per evitar complicacions.

Una de les principals preocupacions expressades pels pares que visiten el nostre Centre de Fisioteràpia i Osteopatia de Mataró se centra en la identificació primerenca de l’otitis en nadons i nens petits, especialment aquells que encara no han desenvolupat el llenguatge verbal. És fonamental estar al corrent dels indicadors clínics que suggereixen la presència d’aquesta afecció:

  • Augment del plor en comparació amb el seu comportament habitual.
  • Observació de gestos com fregar-se o tirar-se de les orelles de manera repetida.
  • Manifestació d’irritabilitat i molèsties generals.
  • Presència de febre.
  • Dificultat per percebre alguns sons o pèrdua parcial de la capacitat auditiva.
  • Dolor intens a l’orella afectada, freqüentment unilateral.
  • Possibles episodis d’insomni a causa del malestar, el que afecta el son tranquil i continuat.

En el nostre Centre d’Osteopatia, oferim tractament osteopàtic pediàtric que pot oferir beneficis per a l’otitis en nens:

Alleujament del dolor: Mitjançant tècniques de manipulació suau, les nostres osteòpates pediàtriques poden ajudar a alleujar el dolor associat amb l’otitis, proporcionant confort al nen durant el procés de recuperació. S’apliquen tècniques de teràpia manual per millorar el drenatge de la mucositat.

Millora de la circulació: El nostre enfocament inclou millorar la circulació sanguínia i limfàtica en el cos del nen, el que pot ajudar a reduir la inflamació en l’àrea afectada i promoure la curació més ràpida de l’orella mitjana.

Restauració de l’equilibri estructural: Les nostres osteòpates pediàtriques estan capacitades per detectar desequilibris estructurals que podrien contribuir a l’aparició d’otitis recurrents. Mitjançant ajustaments suaus, poden ajudar a restaurar l’equilibri estructural i prevenir futurs episodis d’otitis.

Estimulació del sistema immunitari: Treballem per estimular la capacitat d’autocuració de l’organisme. En millorar el funcionament del sistema immunitari, reforcem la capacitat del cos per combatre la infecció i prevenir recurrències.

Enfocament holístic: Considerem al nen en la seva totalitat, abordant no només els símptomes de l’otitis, sinó també altres factors que podrien contribuir al seu desenvolupament. Aquest enfocament pot ajudar a tractar les causes subjacents de l’otitis i promoure una salut òptima a llarg termini.

En el nostre Centre d’Osteopatia oferim una alternativa segura i efectiva per al tractament de l’otitis. No esperis més per proporcionar al teu fill el tractament que es mereix. Agenda una consulta en el nostre Centre d’Osteopatia i descobreix com podem ajudar al teu fill a superar l’otitis de manera segura i efectiva.