tel93 790 61 73
tel637 509 776
Español
instagram facebook

Fisioteràpia en la tercera edat

FISIOTERÀPIA A MATARÓ PER A PERSONES GRANS

FISIOTERÀPIA GERIÀTRICA

FISIOTERÀPIA / TRAUMATOLOGIA / TERCERA EDAT

 

La importància de la fisioteràpia en les persones grans

La fisioteràpia, en el context de la tercera edat, juga un paper fonamental en la millora i el manteniment de la qualitat de vida de les persones grans. A mesura que envellim, és comú enfrontar-se a diversos reptes relacionats amb la mobilitat, la força muscular i la flexibilitat, la qual cosa pot afectar significativament l’autonomia i la funcionalitat diària. La fisioteràpia geriàtrica s’especialitza en tractar aquestes qüestions, oferint cures específiques i personalitzades per promoure un envelliment actiu i saludable.

A la clínica de Fisioteràpia Montserrat Cabré, situada al Maresme, entenem la importància fonamental de la fisioteràpia geriàtrica i la seva influència significativa en el benestar de les persones grans. Disposem d’un equip de fisioterapeutes qualificats i especialitzats en abordar els aspectes físics i funcionals vinculats al procés d’envelliment.

Un dels aspectes clau de la fisioteràpia geriàtrica és l’avaluació exhaustiva de les capacitats físiques de cada persona. Les fisioterapeutes treballem a prop amb els pacients grans per comprendre les seves necessitats, limitacions i metes específiques. Aquesta avaluació integral permet desenvolupar plans de tractament individualitzats que tractin les àrees problemàtiques, com la pèrdua d’equilibri, la debilitat muscular, la rigidesa articular i altres problemes relacionats amb la mobilitat.

La mobilitat és essencial per a la independència i la qualitat de vida en la tercera edat. Les fisioterapeutes implementem una varietat d’exercicis i tècniques dissenyades per millorar la força i la coordinació, facilitant així la capacitat de realitzar activitats quotidianes com caminar, aixecar-se d’una cadira o pujar escales. Aquests programes d’exercicis no només reforcen els músculs, sinó que també contribueixen a la prevenció de caigudes, un risc significatiu per a les persones d’edat avançada.

A més dels exercicis físics, la fisioteràpia geriàtrica inclou tècniques de teràpia manual per tractar la rigidesa articular i millorar la flexibilitat. L’estirament regular i les manipulacions suaus ajuden a mantenir l’amplitud de moviment en les articulacions, la qual cosa és vital per prevenir la pèrdua de funcionalitat i l’aparició de dolors crònics.

La fisioteràpia també juga un paper clau en la gestió del dolor. Molta gent gran experimenten dolor crònic a causa de condicions com l’osteoartritis, l’artrosi o l’artritis reumatoide. Les fisioterapeutes utilitzem diverses tècniques, com la teràpia de calor o fred, l’electroteràpia i els massatges, per alleujar el dolor, millorar la circulació i millorar la qualitat de vida dels pacients.

A més dels aspectes físics, la fisioteràpia geriàtrica dóna importància a la salut mental i emocional dels pacients. La interacció social durant les sessions de fisioteràpia pot tenir beneficis significatius per al benestar emocional de les persones grans, ajudant-los a mantenir-se motivats i actius.

Al cap i a la fi, la fisioteràpia aplicada a la tercera edat és un component integral de l’atenció geriàtrica. En encarar de manera específica les necessitats físiques i funcionals de les persones grans, les fisioterapeutes juguem un paper determinant en la promoció de la independència i la prevenció de la discapacitat, fomentant així una vida activa en aquesta etapa de la vida i millorant la seva autonomia.

Al Centre de Fisioteràpia Montserrat Cabré de Mataró, ens complau posar a la vostra disposició serveis especialitzats en fisioteràpia geriàtrica. Amb un enfocament personalitzat i centrat en el pacient.