tel93 790 61 73
tel637 509 776
Español
instagram facebook

Osteopatia i cicles menstruals

OSTEOPATIA I CICLES MENSTRUALS A MATARÓ

OSTEOPATIA UROGINECOLÒGICA

OSTEOPATIA / UROGINECOLOGIA / CICLE MENSTRUAL

La osteopatía y las alteraciones del ciclo menstrual

L’osteopatia, una disciplina terapèutica basada en la interrelació de l’estructura i funció del cos, es presenta com una eina valuosa en l’abordatge d’alteracions del cicle menstrual. La interconnexió entre el sistema musculoesquelètic i els sistemes neuroendocrins proporciona una base teòrica sòlida per a l’aplicació de l’osteopatia en el tractament de disfuncions menstruales.

Al Centre d’Osteopatia i Salut Montserrat Cabré de Mataró, som especialistes en aquestes tècniques osteopàtiques ginecològiques. Les alteracions del cicle menstrual poden derivar de disfuncions en el sistema nerviós autònom, desequilibris hormonals o tensions musculars que afecten la pelvis i la regió lumbar. Las osteòpates empleem una varietat de tècniques manuals, incloent manipulacions articulars i tècniques de teixits tous, per corregir restriccions estructurals i millorar la funció biomecànica.

En el context de l’osteopatia, es presta especial atenció a la pelvis, ja que és una àrea clau en la regulació del sistema reproductiu. L’avaluació osteopàtica considera la mobilitat de les articulacions pèlviques, la tensió dels teixits tous i la possible interferència de la inervació autònoma. Les restriccions biomecàniques en aquestes àrees poden dificultar la vascularització i la funció hormonal, contribuint així a les irregularitats menstruals.

Les tècniques osteopàtiques es dirigeixen a millorar la vascularització local i reduir la tensió muscular, la qual cosa pot tenir un impacte positiu a la funció ovàrica i la regularitat del cicle menstrual. La normalització de la mobilitat pèlvica i la correcció de desalineacions estructurals són objectius centrals per restaurar la homeòstasi en el sistema reproductiu.

És essencial destacar que som un Centre de Salut especialitzat, l’osteopatia no pretén substituir enfocaments mèdics convencionals, sinó complementar-los. La col·laboració interdisciplinària entre osteòpates i professionals de la salut reproductiva pot resultar beneficiosa per abordar de manera integral les causes subjacents de les alteracions menstruals.

Des d’una perspectiva tècnica, l’osteopatia es presenta com una intervenció terapèutica prometedora per abordar les alteracions del cicle menstrual en considerar la relació entre l’estructura musculoesquelètica i els sistemes neuroendocrins. El seu enfocament integral pot oferir resultats significatius en la millora de la funció reproductiva.

Si desitges obtenir més informació sobre com l’osteopatia pot ser beneficiosa per a la teva salut reproductiva o si estàs interessada en concertar una visita, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres. En el Centre de Salut Montserrat Cabré, estem compromeses amb la teva salut i el teu benestar, i esperem ser la teva aliada en el camí cap a una millor qualitat de vida. Contacta’ns avui mateix per iniciar el teu viatge cap a l’equilibri i l’harmonia en el teu sistema reproductiu. Estem aquí per ajudar-te.