tel93 790 61 73
tel637 509 776
Español
instagram facebook

Osteopatia i còlics del lactant

OSTEOPATIA A MATARÓ

OSTEOPATIA INFANTIL

PROBLEMES DIGESTIUS / CÒLICS DEL LACTANT

Els còlics del lactant són una problemàtica freqüent que afecta molts nadons en les primeres setmanes o mesos de vida. Aquest fenomen, també conegut com a còlics infantils, es manifesten amb episodis de plors inconsolables i irritabilitat en els nadons, especialment durant les hores de la nit. Aquests moments poden ser desconcertants i estressants tant per als pares com per als mateixos nadons. Al Centre d’Osteopatia i Salut Montserrat Cabré, estem aquí per oferir solucions especialitzades que poden alleujar aquesta situació. Mitjançant les nostres tècniques, ens especialitzem en abordar els còlics del lactant des de diverses perspectives per proporcionar una atenció completa i personalitzada.

Alguns factors que poden contribuir inclouen la immaduresa del sistema digestiu del bebè, la ingestió d’aire durant l’alimentació, la sensibilitat als aliments de la mare si està lactant, o simplement els ajustaments als nous estímuls fora de l’úter matern.

Els símptomes dels còlics del lactant poden incloure plors persistents, moviments de cames, punts de color vermell en la cara, així com dificultat per calmar el nadó. Aquests episodis, tot i ser incòmodes, són temporals i sovint milloren amb el temps.

Els pares poden prendre diverses mesures per alleujar els còlics del lactant. Ajustar la dieta si la mare està lactant, o alternar amb diferents posicions d’alimentació poden ser passos útils. Algunes mares també troben que reduir la ingesta de certs aliments com la cafeïna o els làctics pot ajudar a millorar els símptomes; també es pot concertar cita amb la nostra nutricionista per assessorar-vos amb una correcta alimentació durant aquesta fase de lactància.

L’osteopatia és una teràpia alternativa que valora múltiples parts del cos on poden estar interrelacionades i que els problemes en una àrea poden afectar altres parts del cos, és a dir, amb l’osteopatia busquem l’equilibri tan a nivell estructural, visceral i cranial del nadó. En el cas dels còlics del lactant, les tensions o restriccions en certes àrees del cos del nadó podrien contribuir als còlics, i que l’osteopatia podria ajudar a alleujar aquestes tensions.

Avaluació del nadó:

  • La postura i la mobilitat: L’osteòpata avalua la postura del petit i examina la mobilitat de les diferents àrees del cos, especialment la columna vertebral. Si es detecta alguna restricció o tensió, l’osteòpata utilitza tècniques suaus per alleujar aquestes tensions. S’actua tan a nivell del sacre, de la zona lumbar, i de la zona toràcica.
  • Tractament craniosacral: L’osteòpata utilitza tècniques craniosacrals, que es centren en l’àrea del crani i la columna vertebral, amb l’objectiu de millorar la circulació del líquid cefaloraquidi i alleujar tensions, i millorar tot el peristaltisme dels intestins. Actuem a nivell del crani per actuar amb tota la innervació que controla el sistema digestiu, millorant la seva funció i fisiologia.

Desitgem proporcionar als pares la tranquil·litat que necessiten durant aquesta fase complicada. Mitjançant tècniques avançades, com l’osteopatia, abordem les tensions i les restriccions en el cos del nadó per alleujar els còlics de manera efectiva.

Si el vostre nadó pateix còlics, poseu-vos en contacte amb el Centre, pot ser el primer pas cap a una solució. Amb la nostre orientació i les teràpies personalitzades, pretenem millorar la qualitat de vida del vostre nadó i proporcionar suport als pares.