tel93 790 61 73
tel637 509 776
Español
instagram facebook

Dietètica i sistema immune

DIETÈTICA I NUTRICIÓ A MATARÓ

DIETÈTICA I EL SISTEMA IMMUNOLÒGIC

Reforços immunològics naturals: amics de la teva salut

El que és increïble del sistema immunològic és que s’adapta i aprenen constantment perquè el cos pugui lluitar contra bacteris o virus que canvien amb el   pas del temps.

El nostre cos és una meravella adaptativa que, en el seu funcionament diari, es troba en constant interacció amb els agents externs. El sistema immunològic és la primera línia de defensa, i per això és essencial donar-li el suport adequat perquè pugui funcionar de manera optimitzada. Afortunadament, la naturalesa ens ofereix una àmplia gamma de recursos per a aquest propòsit.

Sabies que hi ha formes naturals de potenciar la teva funció immune i donar suport  al teu cos? Aquí en tens algunes:

 • Vitamina A – Present en els peixos grassos, ous, productes làctics, verdures i fruites de color taronja i groc.
 • Vitamina C – Present en fruites àcides i cítriques, pebrots, bròquil i tomàquets.
 • Vitamina D – La vitamina del sol. Recorda mirar en analítica si estàs dins els paràmetres
 • Minerals com el magnesi, el seleni, el iode i el zinc

A banda de les vitamines A, C i D, que hem esmentat, és important destacar l’aportació de les vitamines del grup B, especialment la vitamina B6, que es troba en aliments com els cereals integrals, els llegums i les verdures de fulla verda. Aquestes vitamines també són essencials per al bon funcionament del sistema immune.

Pel que fa als minerals, a banda dels que hem anomenat, també cal destacar el ferro, que es troba en aliments com les llegums, els fruits secs i les carns magres. El ferro és vital per a la producció de glòbuls vermells, que transporten l’oxigen als teixits i contribueixen a la resposta immune.

A més de l’alimentació, altres hàbits saludables poden reforçar la teva immunitat i millorar la teva salut en general. Per exemple, l’exercici físic regular no només millora la condició física, sinó que també estimula el sistema immune i redueix l’estrès.

Un descans adequat és fonamental per a la regeneració del cos. Dormir les hores recomanades permet al sistema immune funcionar de manera òptima i augmenta la capacitat del cos per lluitar contra infeccions.

A més, l’estrès crònic pot debilitar el sistema immune, per la qual cosa és important incorporar tècniques de gestió de l’estrès com la meditació, la respiració profunda o la pràctica de la gratitud en la teva rutina diària.

Mantenir-se ben hidratat és vital per a una òptima funció del sistema immune, ja que l’aigua ajuda a transportar nutrients a les cèl·lules i a eliminar toxines del cos.

Finalment, algunes pràctiques com les saunes i els banys de mar poden tenir efectes beneficiosos en el sistema immune. Les saunes ajuden a eliminar toxines a través del suor, mentre que els banys de mar proporcionen minerals beneficiosos per a la salut i estimulen la circulació sanguínia, millorant així la resposta immune.

T’aconsellem les millors pautes pel teu cos:

 • Fes exercici, mantén-te actiu/va, redueix el
 • Dorm les hores necessàries i revisa que aquesta son estigui essent de
 • Redueix els nivells d’estrès.
 • Elimina l’alcohol, els ultra processats i aquells productes que saps que no són bons per la teva
 • Estigues hidratat/da.
 • Les saunes ajuden a eliminar
 • Els banys de mar (durant tot l’any sí!) i les dutxes d’aigua freda també són molt recomanables per enfortir la funció immunològica del

En resum, adoptar una dieta equilibrada, mantenir un estil de vida actiu i saludable, i incorporar pràctiques que fomentin el benestar emocional i físic, poden ajudar a reforçar el teu sistema immune i a millorar la teva salut global.

Centre MC – Dietètica i reeducació alimentària

Més sobre nutrició