tel93 790 61 73
tel637 509 776
Español
instagram facebook

Osteopatia i naixement amb fòrceps o ventoses

OSTEOPATIA A MATARÓ

OSTEOPATIA INFANTIL

NAIXEMENT AMB FÒRCEPS O VENTOSES A MATARÓ

La importància de l’osteopatia en el tractament de naixements amb fòrceps o ventoses.

En el context del part amb assistència instrumental, com l’ús de fòrceps o ventoses, les osteòpates juguem un paper fonamental en el tractament i la rehabilitació tant de la mare com del nou nascut. Com a professionals de la salut amb formació en medicina osteopàtica, entenem la complexitat del procés de part i estem capacitades per atendre les repercussions físiques i emocionals que poden sorgir.

Com a osteòpates reconeixem la importància de tractar cada pacient de manera integral, tenint en compte no només els símptomes físics, sinó també el context emocional i ambiental en el qual es produeix el part. Sabem que el naixement amb fòrceps o ventoses pot ser una experiència traumàtica tant per a la mare com per al nadó, i ens esforcem per proporcionar un enfocament de cura i centrat en el nadó.

En el cas específic dels nadons que han experimentat un naixement amb assistència instrumental, les osteòpates utilitzem una varietat de tècniques manuals suaus i no invasives per avaluar i tractar qualsevol trauma físic que pugui haver passat. Això inclou l’osteopatia cranial per abordar possibles lesions al crani i al sistema nerviós central, així com l’osteopatia estructural i visceral per tractar tensions musculoesquelètiques i restriccions viscerals que poden haver sorgit durant el part.

A continuació, descrivim algunes d’aquestes lesions i com l’osteopatia i la fisioteràpia poden ajudar en el seu tractament.

Trauma cranial: Lesions al crani del nadó, com hematomes i edemes, que poden ser tractats amb osteopatia cranial per restaurar l’equilibri i la mobilitat cranial, així com amb fisioteràpia per millorar la funció neurològica i la recuperació física.

Lesions cervicals: Tensions o restriccions a la zona del coll, que poden ser tractades amb osteopatia estructural per alleujar la tensió muscular i restaurar la mobilitat cervical, així com amb fisioteràpia per enfortir els músculs del coll i millorar l’estabilitat.

Lesions del sistema nerviós perifèric: Compressió d’algun nervi perifèric, que poden ser tractades amb tècniques d’alliberació neural en osteopatia i amb fisioteràpia per millorar la funció nerviosa i la mobilitat (com ara el nervi vague que pot influir en afectacions del sistema digestiu: regurgitació, gasos, problemes de restrenyiment).

Lesions musculoesquelètiques: Tensions musculars, contractures o disfuncions articulars, que poden ser tractades amb osteopatia estructural per restaurar la biomecànica corporal i amb fisioteràpia per enfortir els músculs afectats i millorar la mobilitat articular.

Problemes respiratoris: Dificultats respiratòries causades per tensions en els teixits tous del tòrax o restriccions en la mobilitat costal, que poden ser tractades amb tècniques d’osteopatia visceral per alliberar les tensions en els teixits i amb fisioteràpia respiratòria per millorar la funció pulmonar i la ventilació, així com drenar la mucositat.

És important destacar que utilitzem un enfocament integrador en el tractament, combinant les tres disciplines osteopàtiques: craniosacral, visceral i estructural. En una mateixa sessió, podem aplicar tècniques específiques de cada disciplina per tractar d’una manera completa les necessitats del pacient i promoure una recuperació òptima. Aquesta aproximació holística ens permet treballar en sinergia per restaurar l’equilibri i la mobilitat en el cos del nou nascut, facilitant així el seu benestar i desenvolupament saludable.

Treballem en col·laboració amb altres professionals de la salut, com obstetres i pediatres, per garantir un enfocament multidisciplinari i complet en el tractament de naixements amb assistència instrumental. Entenem la rellevància de mantenir una comunicació efectiva i una coordinació fluïda entre diferents àrees d’especialització amb la finalitat d’oferir l’atenció més òptima als petits de la família.

Entenem la importància vital que l’osteopatia té en la rehabilitació de naixements amb assistència instrumental, com els realitzats amb fòrceps o ventoses. Al Centre d’Osteopatia i Salut Montserrat Cabré de Mataró, comprenem les necessitats úniques de les mares i els seus nadons en aquesta etapa primordial. Estem compromesos a oferir una atenció efectiva, utilitzant en una mateixa sessió les disciplines craniosacral, visceral i estructural de l’osteopatia. Poseu-vos en contacte amb nosaltres avui mateix per rebre el tractament especialitzat que tu i el teu nadó us mereixeu! Junts, podem treballar cap al benestar i la recuperació òptima durant aquesta etapa tan important de la vida.