tel93 790 61 73
tel637 509 776
Español
instagram facebook

Osteopatia infantil i bebés a Mataró

L’osteopatia pediàtrica és una especialització en les que s’utilitzen tècniques manuals suaus que actuen després de qualsevol part i milloren varies disfuncions estructurals, viscerals i cranials.

EL NAIXEMENT

El naixement és un dels processos vitals més estressants que experimenta un nadó. El nounat se sotmet a nombroses pressions durant un període de temps considerable (mala posició a dins l’úter, contraccions uterines o resistència natural del canal de sortida).

Gràcies a les sutures cranials, que fan possible l’absorció d’aquestes pressions (superposant-se), el mateix sistema del bebè és capaç d’adaptar-se al medi fora de l’úter. En aquest sentit, l’osteopatia és molt beneficiosa perquè ajuda a minimitzar el possible dany sobre diferents estructures i actua directament en el sistema nerviós del petit per aconseguir el desenvolupament més efectiu possible.

Els principals objectius en aquesta etapa són:

 • Acompanyar el nen en totes les fases de creixement
 • Arribar a l’edat adulta amb el màxim potencial de salut

ELS NADONS I LACTANTS

Un part pot ser excessivament ràpid, pot requerir la utilització de fòrceps o ventoses, pot ser per cesària, pot tenir complicacions, o simplement es pot realitzar sense cap problema. Sigui com sigui, després del part és el moment idoni perquè l’osteòpata faci una valoració exhaustiva i iniciï un tractament per evitar en un futur possibles problemes (de columna, digestius o de qualsevol altra naturalesa).

Durant els primers mesos de vida de qualsevol nadó, l’osteopatia pot ser beneficiosa perquè permet fer un diagnòstic i detectar a temps possibles compressions dels ossos del crani. Gràcies a això, es poden evitar afectacions al sistema nerviós central, el qual, si té un bon equilibri, assegurarà en les següents etapes una bona psicomotricitat i el bon creixement del petit.

Principals indicacions en què l’osteopatia pot ajudar:

 • Control i valoració post naixement (recomanat a tots els nadons)
 • Nens nascuts per cesària, amb fòrceps o ventoses
 • Nens prematurs
 • Nens inquiets o intranquils
 • Problemes de succió (rebuig del xumet, dificultat en la lactància)
 • Problemes digestius (vòmits freqüents, gasos, diarrees, restrenyiment)
 • Trastorns del son (dificultats per dormir)
 • Traumatismes, caigudes, contusions
 • Problemes d’atenció, de comportament, o alteracions en l’aprenentatge

El tractament osteopàtic amb infants i nadons té un enfocament bàsicament craniosacral, que consisteix en una manipulació molt suau, subtil i segura. Es treballen les zones del crani i del sacre per avaluar les possibles tensions i tractar-les mitjançant un gran ventall de tècniques que ajuden l’organisme a millorar i recuperar l’equilibri saludable.

La resta del cos també es té en compte ja que molts problemes perifèrics són adaptacions a problemes que s’originen a la zona cranial. L’organisme busca la millor postura adaptativa per alleugerir les tensions i disminuir la despesa energètica en les activitats del nen.

El nombre de sessions del tractament depèn de cada cas. Les sessions són personalitzades i dirigides en tot moment per l’osteòpata.

ETAPA DE CREIXEMENT DE NENS I NENES

En l’etapa de creixement compresa entre 1 i 12 anys, molts nens i nenes poden desencadenar problemes com ara dificultats per drenar la mucositat, infeccions repetitives, desviacions de la columna vertebral o alteracions en el comportament. Tot aquest seguit d’alteracions són símptomes que posen en alerta els pares, ja sigui a casa com des de l’escola o la guarderia. Per això, en aquests casos s’aconsella posar-se en contacte amb el professional.

Principals indicacions:

 • Traumatismes, caigudes, contusions
 • Problemes respiratoris (asma, respiració bucal, bronquitis, fatiga general)
 • Tractament d’ortodòncia
 • Sinusitis (mucositat)
 • Otitis (infecció d’orella)
 • Trastorns del comportament (hiperactivitat, nen inquiet)
 • Dificultats en l’aprenentatge (falta d’atenció, problemes de concentració)

LA PUBERTAT I L’ADOLESCÈNCIA

El seguiment osteopàtic entre els 13 i els 17 anys també és molt important, ja que s’experimenten molts canvis corporals i hormonals que es poden veure influïts per altres factors: problemes posturals, desviacions de la columna, contusions. L’osteòpata pot ajudar a disminuir tensions i afavorir el desenvolupament físic i psicosomàtic de l’adolescent.

Principals indicacions:

 • Problemes d’esquena (postures, desviacions de columna: escoliosis o cifosis)
 • Alteracions del cicle menstrual o dolors menstruals
 • Traumatismes, caigudes, accidents o contusions
 • Migranyes freqüents, mals de cap recurrents
 • Problemes digestius (diarrees, restrenyiment)

PREGUNTES FREQÜENTS (FAQs)

L’Osteopatia infantil és l’aplicació d’aquesta reconeguda teràpia manual adaptada a l’estructura de l’nadó o de l’infant.
Fins fa relativament poc temps, en el nadó només es tractaven les deformacions cranials, les escoliosi, les torticoli i poc més. Amb l’evolució de l’osteopatia, com en el cas de l’Osteopatia Visceral, s’han anat adaptant un seguit de maniobres, creades per a l’adult, per poder tractar els nadons i els nens.
L’especialització en Osteopatia Infantil és una tècnica de treball recent, ja que aquest concepte neix de l’experiència de cada osteòpata en la pràctica de la seva professió.
En qualsevol de les disfuncions d’origen mecànic que tractem al Centre d’Osteopatia i Salut Montserrat Cabré es pot aplicar l’osteopatia infantil sense que això comporti cap risc per al nadó o nen. Els seus resultats són eficaços a curt termini i la teràpia és ràpida i de fàcil aplicació, sense ser gens traumàtica o invasiva per al nen.
Des de la primera sessió el nadó / nen haurà de reaccionar positivament a l’estímul que l’osteopatia infantil li ha produït.

“En els meus més de vint anys d’experiència en les teràpies manuals sempre m’ha agradat tractar amb el públic infantil. Treballar amb ells és relativament complicat, però la satisfacció de comprovar una evolució positiva no té comparació amb cap pacient adult. “.
L’Osteopatia infantil està especialment indicada per als nens i els nadons des de la primera setmana de vida. En l’etapa de formació i consolidació dels seus cossos, quan totes les seves estructures estan en ple creixement, l’osteopatia infantil pot ajudar de forma notable a aquest desenvolupament resolent moltes patologies infantils i ajudant a el cos a “corregir” certes desviacions amb molta suavitat, com per exemple, els còlics en els lactants amb Teràpia Distal.
Encara que alguns pares senten una recel completament natural a portar el seu fill de tan sols unes setmanes de vida a un terapeuta, aquest recel desapareix completament després d’una primera consulta, ja que poden comprovar que la intervenció de l’especialista en Osteopatia infantil és molt subtil, gens agressiva i amb un profund respecte cap al cos i ment dels nens.  
A més, es demana en tot moment el suport i la col·laboració dels pares, mantenint-los sempre completament informats sobre el treball que es va a desenvolupar amb els seus fills.
L’Osteopatia infantil pot tractar amb èxit els següents problemes infantils:
Nadons amb còlics del lactant, regurgitació, vòmits, gasos, restrenyiment, diarrea.
Nadons i nens afectats per trastorns de la son i nerviosisme.
Nadons i nens amb trastorns musculars com: contractures musculars, torticoli.
Nens amb lesions de lligaments com: esquinços, distensions …
Nens amb bloquejos vertebrals.
Nadons i nens amb escoliosi o torticoli congènita.
Nadons amb deformacions cranials, plagiocefàlies, braquicefalias, escafocefalias i altres deformacions.  
Els casos més freqüents en bebès solen ser: el còlic del lactant, torticoli, escoliosi, deformacions cranials, nerviosisme i insomni i qualsevol disfunció produïda per qualsevol dels 12 Parells nerviosos cranials.

Omple les dades del formulari amb les teves preferències per concertar la cita que més s’avingui a les teves necessitats

Ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible

Reserva visita