tel93 790 61 73
tel637 509 776
Español
instagram facebook

Fisioteràpia pubàlgia

FISIOTERÀPIA MATARÓ

FISIOTERÀPIA I PUBÀLGIA

FISIOTERÀPIA / TRAUMATOLOGÍA / PUBÀLGIA

La pubàlgia és un terme que s’utilitza per descriure el dolor a la regió del pubis, situada a la part frontal i baixa de l’abdomen, prop de l’engonal. Aquesta condició està sovint associada a activitats que impliquen moviments repetitius, com ara esports que requereixen canvis freqüents de direcció, com el futbol, el bàsquet, l’atletisme i altres esports similars.

La pubàlgia es manifesta sovint amb dolor a l’engonal o a la part baixa de l’abdomen i pot variar en intensitat. Pot ser causada per diversos factors, incloent tensions musculars, lesions en teixits tous, desequilibris musculars o problemes a les articulacions de la pelvis. És important destacar que la pubàlgia no es limita a aquests esports i pot ocórrer en qualsevol altra activitat que impliqui moviments repetitius i tensions a la regió del púbis. A més, la predisposició individual, la tècnica incorrecta, el sobreentrenament i altres factors poden contribuir al desenvolupament d’aquesta condició. Si es experimenta dolor persistent a la regió del púbis, es recomana buscar l’avaluació d’un professional de la salut per a un diagnòstic adequat i un pla de tractament.

Diverses condicions poden presentar símptomes semblants a la pubàlgia i, per tant, poden causar confusió en el diagnòstic. La confusió pot sorgir a causa de símptomes semblants presents en altres condicions, com distensió muscular, hèrnia inguinal, osteopatia de pubis, lesions del labrum de la maluc, tendinopatia dels adductors, artrosi de maluc, síndrome del piramidal i lesions de la símfisi púbica. Aquestes afeccions comparteixen la manifestació de dolor a la regió de l’engonal i el pubis, la qual cosa destaca la importància d’una avaluació mèdica precisa per a un diagnòstic adequat i un pla de tractament efectiu. Malgrat això, hi ha algunes pautes generals que podrien ser útils per millorar els símptomes. Es suggereix el repòs i l’evitació d’activitats desencadenants, així com l’aplicació inicial de compreses fredes per alleujar la inflamació.

La fisioteràpia juga un paper important en el tractament d’aquesta aflicció. L’objectiu de la fisioteràpia en casos de pubàlgia és reduir el dolor, millorar la funció i abordar els factors subjacents que poden contribuir a la condició.

La fisioteràpia pot facilitar la recuperació i millorar la qualitat de vida de les persones afectades. Aquí hi ha alguns dels beneficis específics de la fisioteràpia per a la pubàlgia:

Alleujament del dolor: La fisioteràpia pot incloure tècniques manuals, com ara massatges i mobilitzacions articulares, que ajuden a reduir el dolor a la regió afectada.

Millora de la funció muscular: Exercicis específics de reforç i estirament dirigits per un professional poden ajudar a millorar la funció muscular a la regió del pubis i zones properes.

Correcció de desequilibris musculars: La pubàlgia sovint està associada a desequilibris musculars. Amb la fisioteràpia es poden abordar aquests desequilibris mitjançant exercicis específics dissenyats per reforçar i equilibrar els músculs.

Millora de la mobilitat i flexibilitat: En els programes establerts s’inclouen exercicis i tècniques per millorar la mobilitat i flexibilitat de la pelvis i les estructures circumdants.

Educació del pacient: Els fisioterapeutes faciliten instruccions sobre la importància de la postura adequada, l’ergonomia i els patrons de moviment segurs per prevenir la recurrència de la pubàlgia.

Adaptació de l’activitat: Els fisioterapeutes proporcionen pautes sobre com modificar o adaptar les activitats diàries o esportives per evitar l’exacerbació dels símptomes i promoure una recuperació segura.

Prevenció de recaigudes: Treballar amb un fisioterapeuta pot ajudar a identificar i abordar factors contribuents per prevenir futures recaigudes.

Si experimentes problemes de pubàlgia o símptomes semblants, és indispensable buscar l’atenció de professionals de la salut degudament qualificats. Al Centre de Fisioteràpia Montserrat Cabré de Mataró, podem fer-te una avaluació i oferir-te el millor tractament. El nostre equip de fisioterapeutes especialitzats pot proporcionar-te un diagnòstic precís i recomanacions de tractament personalitzades.