tel93 790 61 73
tel637 509 776
Español
instagram facebook

Fisioteràpia i la tendinitis de colze

FISIOTERÀPIA A MATARÓ

FISIOTERÀPIA PER A LA TENDINITIS DE COLZE – COLZE DE TENISTA

FISIOTERÀPIA / TRAUMATOLOGIA / TENDINITIS

La tendinitis és la inflamació d’un tendó, que és una estructura fibrosa que connecta el múscul amb l’os. Els tendons són responsables de transmetre la força generada pels músculs als ossos per produir moviment a les articulacions. Quan un tendó s’inflama, es produeix dolor, inflamació i molèsties a la zona afectada.

La inflamació dels tendons pot deure’s a diversos factors, com l’ús excessiu del múscul, lesions, males postures, activitats repetitives o envelliment. Les àrees més comunes afectades per la tendinitis són els espatlles, colzes, canells, genolls i turmells.

El colze de tenista és un terme comunament utilitzat per referir-se a la tendinitis del colze lateral, tècnicament coneguda com epicondilitis lateral. Tot i que el nom suggereix que està relacionat amb el tennis i el pàdel, aquest problema també pot afectar persones que no practiquen aquest esport.

L’epicondilitis lateral implica la inflamació dels tendons que es connecten a l’epicòndil lateral, que és la prominència òssia a la part externa del colze. Aquests tendons estan associats amb els músculs extensors de l’avantbraç.

Les activitats repetitives que impliquen moviments de canell i avantbraç, com els cops de tennis i el pàdel, poden contribuir al desenvolupament d’aquesta condició. No obstant això, també pot ocórrer a causa d’altres activitats laborals o esportives, així com per l’envelliment i l’ús continuat dels tendons.

Els símptomes comuns del colze de tenista inclouen dolor a la part externa del colze, debilitat a l’avantbraç i dificultat per agafar objectes. El tractament sol incloure repòs, aplicació de gel, fisioteràpia i, en alguns casos, l’ús de fèrules o aparells ortopèdics. La majoria de les persones amb colze de tenista responen bé a aquests enfocaments conservadors, però en casos més greus, es pot considerar la intervenció quirúrgica. Com sempre, es recomana buscar l’orientació d’un professional de la salut per al diagnòstic i tractament adequats.

En el Centre de fisioteràpia Montserrat Cabré, sabem que la teràpia física és una part important del tractament per l’epicondilitis lateral (colze de tenista), ja que el podem ajudar a reduir el dolor, millorar la mobilitat, augmentar la força i prevenir recurrències. Us citem algunes de les tècniques de fisioteràpia que utilitzem:

Teràpia manual:

  • Massatge terapèutic per alleujar la tensió als músculs de l’avantbraç i millorar la circulació sanguínia.
  • Tècniques de manipulació articular per millorar la mobilitat de l’articulació del colze i reduir la rigidesa.

Exercicis terapèutics:

  • Exercicis d’estirament i enfortiment específics per als músculs de l’avantbraç. Aquests exercicis ajuden a millorar la flexibilitat i la força.
  • Exercicis de control neuromuscular per millorar la coordinació i l’estabilitat del colze.
  • Exercicis isomètrics per a les estructures afectades per promoure la curació sense augmentar la càrrega excessiva.

Crioteràpia i termoteràpia:

  • L’ús de fred pot ser útil per reduir la inflamació i el dolor. Això es pot fer amb aplicació de gel o altres mètodes de crioteràpia.
  • La termoteràpia, com l’ús de calor, pot ajudar a relaxar els músculs i millorar la circulació sanguínia.

Embenats funcionals:

  • L’ús d’embenats pot proporcionar suport addicional a l’articulació del colze i als músculs afectats.

Educació al pacient:

  • L’assessorament sobre ergonomia i tècniques adequades pot ajudar a prevenir la recurrència de la lesió.
  • La fisioterapeuta pot educar el pacient sobre com gestionar els símptomes, quines activitats evitar i com realitzar exercicis d’autocura a casa.

És important seguir les indicacions de la fisioterapeuta del Centre i realitzar els exercicis prescrits de manera regular. La paciència i la constància  són claus en el procés de recuperació de l’epicondilitis lateral.