tel93 790 61 73
tel637 509 776
Español
instagram facebook

Fisioteràpia i la protusió discal

FISIOTERÀPIA A MATARÓ

FISIOTERÀPIA FUNCIONAL PER A LA MILLORA DE LA PROTUSIÓ DISCAL

FISIOTERÀPIA / TRAUMATOLOGIA / ESPATLLA

Protusions discals: Tractament especialitzat al nostre Centre de Fisioteràpia a Mataró.

La protusió discal és una afecció que involucra els discs intervertebrals de la columna vertebral. La columna vertebral està formada per una sèrie de vèrtebres apilades sobre elles, separades per discs intervertebrals. Aquests discs són estructures fibrocartilaginoses que actuen com amortidors entre les vèrtebres, proporcionant estabilitat, flexibilitat i absorció d’impactes a la columna.

Una protusió discal té lloc quan el nucli polpós, que és la part interna i gelatinosa del disc, es desplaça o abulta més enllà dels límits normals del disc intervertebral. Quan es produeix una protusió discal, pot exercir pressió sobre les arrels nervioses que emergeixen de la medul·la espinal, causant símptomes com dolor, entumiment, formigueig i debilitat muscular a les àrees afectades. La ubicació i gravetat de la protusió determinaran els símptomes específics i la intensitat del dolor experimentat pel pacient.

És important destacar que no totes les protusions discals causen símptomes. En molts casos, les protusions discals són asimptomàtiques i es descobreixen incidentalment durant exàmens de proves diagnòstiques (com la ressonància magnètica) realitzades per altres raons. No obstant això, quan els símptomes estan presents, poden afectar significativament la qualitat de vida del pacient i requerir un tractament adequat.

Origen i símptomes de les protusions discals:

L’envelliment, lesions, males postures, sobrepès i manca d’exercici poden desencadenar protusions discals. Els símptomes, que inclouen dolor localitzat, irradiat cap a braços o cames, formigueig i debilitat, varien segons la localització i gravetat de la protusió.

Beneficis de la fisioteràpia en el tractament:

Al nostre Centre de Fisioteràpia a Mataró, oferim tractaments especialitzats que proporcionen múltiples beneficis:

Al·liviament del dolor: Els nostres fisioterapeutes utilitzen tècniques específiques, com la teràpia manual, la teràpia de punts gallet, o l’electroteràpia, per reduir el dolor associat amb la protusió discal i millorar la mobilitat de la columna vertebral.

Millora de la flexibilitat i la mobilitat: A través d’exercicis d’estirament específics i tècniques de mobilització, ajudem a millorar la flexibilitat i la mobilitat de la columna vertebral, la qual cosa redueix la rigidesa i la tensió muscular, i permet un rang de moviment més ampli i sense dolor.

Enfortiment muscular: Dissenyem programes d’exercicis personalitzats que es centren en enfortir els músculs que envolten la columna vertebral, inclosos els músculs abdominals, dorsals i paravertebrals, la qual cosa ajuda a estabilitzar la columna i reduir la pressió sobre els discs intervertebrals afectats.

Correcció postural i ergonomia: Proporcionem educació i entrenament en tècniques d’ergonomia i correcció postural, ajudant als nostres pacients a adoptar hàbits posturals saludables en les seves activitats diàries per prevenir exacerbacions i promoure una alineació adequada de la columna vertebral.

Prevenció de recaigudes: Mitjançant l’educació del pacient sobre la importància de l’autocura, el maneig de l’estrès i l’adopció d’hàbits de vida saludables, ajudem a prevenir la recurrència de la protusió discal i fomentem una columna vertebral forta i flexible a llarg termini.

El tractament de la protusió discal pot variar segons la gravetat dels símptomes i la resposta individual del pacient. En casos lleus a moderats, el tractament conservador pot incloure fisioteràpia, teràpia manual, exercicis d’estirament i enfortiment muscular, així com mesures d’autocura com l’aplicació de calor o fred i la modificació de les activitats diàries.

En casos més greus o quan el tractament conservador no proporciona prou alleujament, es poden considerar opcions més invasives, com la infiltració de corticosteroides o, en casos extrems, la cirurgia.

Si busques solucions professionals per superar la protusió discal, al nostre Centre de Fisioteràpia a Mataró, t’oferim tractaments especialitzats i personalitzats per tractar aquesta lesió.

El nostre equip de fisioterapeutes compta amb l’experiència i el coneixement necessaris per proporcionar-te l’atenció adequada. Utilitzant tècniques avançades i programes d’exercicis adaptats a les teves necessitats específiques, treballarem amb tu per mitigar el dolor, millorar la mobilitat i enfortir la teva columna vertebral.

No permetis que el dolor et limiti. Pren mesures per millorar la teva salut i benestar. Agenda una visita amb nosaltres i comença el teu camí cap a la recuperació.