tel93 790 61 73
tel637 509 776
Español
instagram facebook

Fisioteràpia i la preparació al part

FISIOTERÀPIA A MATARÓ

FISIOTERÀPIA I LA PREPARACIÓ AL PART

FISIOTERÀPIA / EMBARÀS / OSTEOPATIA

Preparació per al part: el paper de l’Osteopatia i la Fisioteràpia.

La preparació per al part és un moment molt important en la vida d’una dona, i comptar amb el suport adequat pot marcar una gran diferència en l’experiència del part i en la recuperació postpart. Tant l’osteopatia com la fisioteràpia ofereixen enfocaments complementaris que poden ajudar les dones a preparar-se física i emocionalment per al procés d’aquest moment tan especial.

Avantatges de la Fisioteràpia i l’Osteopatia en la preparació per al part.

  • Alleujament del dolor: Ambdues disciplines poden ajudar a alleujar molèsties comuns durant l’embaràs, com ara el dolor d’esquena, ciàtica, molèsties al diafragma i tensions musculars.
  • Millora de la postura: Corregim desequilibris posturals que poden sorgir a causa del pes addicional de l’embaràs, fet que pot reduir la incomoditat i prevenir lesions. Millorar la postura de la mare i millorar l’elasticitat de la pelvis, per millorar el desenvolupament del nadó.
  • Enfortiment del sòl pèlvic: Exercicis específics i tècniques poden enfortir els músculs del sòl pèlvic, fet que pot ajudar durant el part i facilitar la recuperació postpart.
  • Promoció d’una posició fetal òptima: Els tractaments poden ajudar a optimitzar la posició del nadó per al part, la qual cosa pot reduir el risc de complicacions durant el treball de part.
  • Reducció de l’estrès i l’ansietat: Tècniques de relaxació i respiració ensenyades en sessions de fisioteràpia i osteopatia poden ajudar les dones a gestionar millor l’estrès i l’ansietat associats amb el part.
  • Preparació física i mental: Ambdues disciplines proporcionen eines i tècniques que ajuden les dones a preparar-se física i mentalment per al part, la qual cosa pot conduir a una experiència de part més positiva i satisfactòria.
  • Suport emocional: Els professionals de la fisioteràpia i l’osteopatia poden oferir un entorn de suport on les dones puguin expressar les seves preocupacions i rebre orientació personalitzada sobre l’embaràs i el part.

L’Osteopatia: restaurant l’equilibri del cos.

L’osteopatia es basa en la idea que el cos té una capacitat innata per curar-se a si mateix quan es troba en un estat d’equilibri. Durant l’embaràs, el cos de la dona experimenta una sèrie de canvis significatius que poden provocar desequilibris en l’estructura i funció corporal. En el nostre centre, les osteòpates s’especialitzen en treballar amb dones embarassades per restaurar aquest equilibri, el que pot ajudar a alleujar molèsties comuns com el dolor de l’esquena, la ciàtica i l’acidesa estomacal.

A més, les nostres osteòpates poden treballar en la pelvis i la regió lumbar per assegurar-se que estiguin en òptimes condicions per al part. Això pot ajudar a promoure una posició fetal òptima i facilitar un part més suau i natural.

La Fisioteràpia: enfortiment i preparació física.

La fisioteràpia també exerceix un paper molt important en la preparació per al part al centrar-se en l’enfortiment dels músculs clau utilitzats durant el part, així com en millorar la flexibilitat i el control del cos. En el nostre centre, les fisioterapeutes estan especialitzades en dissenyar programes d’exercicis específics que poden ajudar a enfortir del sòl pèlvic, la qual cosa pot reduir el risc de complicacions durant el part, com la incontinència urinària i les laceracions perineals.

A més, les nostres fisioterapeutes poden ensenyar tècniques de respiració i relaxació que poden ser inavaluables durant el moment del part, ajudant les dones a mantenir-se calmades i concentrades.

Treball en equip per a una experiència positiva.

En combinar l’Osteopatia i la Fisioteràpia en el nostre Centre a Mataró, les dones embarassades poden beneficiar-se d’un enfocament integral que aborda tant els aspectes físics com emocionals de la preparació per al part. Treballar en col·laboració amb les nostres professionals de la salut capacitades pot proporcionar a les dones el suport que necessiten per sentir-se segures i preparades per rebre els seus nadons al món.

En el nostre Centre de Fisioteràpia i Osteopatia a Mataró, oferim eines i tècniques efectives que poden ajudar les dones a preparar-se per al part de manera integral, promocionant un procés més suau, còmode i satisfactori tant per a la mare com per al nadó.