tel93 790 61 73
tel637 509 776
Español
instagram facebook

El Còlic del Lactant i la Osteopatia

colico del lactante

Són el malson de molts pares. El nen es posa vermell, a vegades rígid i, per més que l’intentem, no deixa de plorar. La osteopatía pot ser una bona opció contra una de les patologies més freqüents en bebès: els còlics del lactant. César Gimilio, fisioterapeuta i osteòpata buida els dubtes i elabora un mapa d’actuació per a pares de nens que sofreixen còlics:

1.El concepte de “còlic del lactant”

Es desconeixen els motius exactes que els provoquen. Solen aparèixer en bebès d’edats compreses entre dues setmanes i els 4 mesos, encara que es pot prolongar.

Principalment, ho identificarem perquè són bebès que ploren molt sense causa aparent i fan passar nits interminables als pares, pels seus dolors abdominals i, en alguns casos, per un reflux gastroesofágico associat.

2. La causa

En principi, la immaduresa del sistema digestiu del bebè és la causa principal. Aquesta immaduresa generarà un augment del peristaltismo, és a dir, tota la musculatura que utilitza el nen tant per a fer la digestió com per a mobilitzar la femta està hipertónica (amb un to muscular molt alt) i molesta molt al bebè.

Centre d’Osteopatia a Mataró – Centre de Salut i Equilibri Montserrat Cabré.

Summary
El Còlic del Lactant i la Osteopatia
Article Name
El Còlic del Lactant i la Osteopatia
Description
El Còlic del Lactant i la Osteopatia
Author
Publisher Name
Centre Osteopatia Montserrat Cabrè
Publisher Logo
Abrir chat