tel93 790 61 73
tel637 509 776
Español
instagram facebook

FISIOTERÀPIA: Exercicis per fer a casa durant el confinament

Osteopatia y Salut Mataró

EXERCICIS PER FER A CASA DURANT EL CONFINAMENT

Degut a la crisis sanitària que està vivint el nostre país i per evitar la propagació del coronavirus, està prohibit sortir de casa si no és per una causa necessària i justificada.

Aquesta pandèmia ens afecta a tots, però una de les poblacions més vulnerables són les persones de la tercera edat, ja que presenten un risc més alt de contagi i per tant encara tenen més complicat poder sortir al carrer.

Perquè durant aquestes setmanes de confinament no es perdi la forma física i es mantingui la mobilitat, es recomana realitzar activitat física diària, dins de les nostres possibilitats.

L’activitat física ens ajuda a reduir el risc de patir hipertensió, accidents cerebrovasculars, diabetis, cardiopaties i fins i tot caigudes. A més a més, ens ajuda a millorar la salut òssia i funcional, aportant molts beneficis al nostre metabolisme i retardant el deteriorament cognitiu.

Es recomana realitzar una mitja hora d’activitat física moderada o aeròbica diària per prevenir qualsevol factor de risc associat al sedentarisme.

Podem realitzar diferents exercicis a casa per treballar tant extremitats superiors com inferiors, alguns asseguts a una cadira i d’altres, de peu.

És important mantenir una rutina d’exercicis perquè el cos no es deteriori durant el confinament, a més, ho podem adquirir com a rutina diària i anar-ho realitzant igualment un cop superada aquesta situació i combinat amb passejades diàries.

Tot seguit s’adjunten exercicis senzills que podem fer a casa:

EXTREMITAT SUPERIOR

(es poden realitzar asseguts o de peu, també podem incorporar un pes, com podria ser una ampolla d’aigua o un cartró de llet)

Elevacio espatlles
Elevacions laterals de braços
Elevacions frontals braços
Elevació frontal braços mantingud
Obertura i tancament
Flexions de paret
tocar el terra

EXTREMITAT INFERIOR

aixecar la cama
puntes talons

EXERCICIS PER TREBALLAR LA MARXA

Encara que no sortim de casa, podem treballar igualment exercicis de marxa, només necessitem un passadís o trobar un espai a casa on ens podem moure lliurement.

CADA DIA PODEM TREBALLAR ELS TRES APARTATS PROPOSATS O BÉ FER CADA DIA ELS EXERCICIS DE MARXA I COMPLEMENTAR-HO UN DIA AMB EXTREMITAT SUPERIOR I UN ALTRE AMB EXTREMITAT INFERIOR.

La fisioteràpia ajuda a restaurar el moviment i la funció quan algú es veu afectat per una lesió, malaltia o discapacitat.

Els fisioterapeutes ajuden les persones afectades per una lesió a recuperar-se a través del moviment i de l’exercici, la teràpia manual, l’educació i l’assessorament.

Ajuden a mantenir la salut a les persones de totes les edats i als pacients a millorar el dolor i prevenir la malaltia, conservant la seva autonomia durant el major temps possible.

Fisioteràpia Esportiva Professional a Mataró – Centre de Salut i Equilibri Montserrat Cabré.

Mireia Pujol RieraNº col·legiada  10600

Summary
EXERCICIS PER FER A CASA DURANT EL CONFINAMENT
Article Name
EXERCICIS PER FER A CASA DURANT EL CONFINAMENT
Description
EXERCICIS PER FER A CASA DURANT EL CONFINAMENT
Author
Publisher Name
MONTSERRAT CABRÉ CENTRE DE FISIOTERAPIA
Publisher Logo
Abrir chat