tel93 790 61 73
tel637 509 776
Español
instagram facebook

Què és la diàstasi abdominal?

diastasi abdominal

DIÀSTASI ABDOMINAL

La diàstasi abdominal o diàstasis dels rectes, és una disfunció de la paret anterior del nostre abdomen, on trobarem una separació excessiva en els nostres músculs abdominals, o rectes de l’abdomen.

Aquests músculs estan units mitjançant teixit conjuntiu, també anomenat línia alba, que és la zona on pot patir danys en moments com: l’embaràs, el part, després d’operacions abdominals i/o lumbar, o fins i tot, per la pràctica incorrecte d’alguns esports. Trobarem una diàstasi normal o fisiologia durant l’embaràs, ja que aquesta separació dels rectes deixa espai al creixement uterí que es dóna en l’embaràs, però aquesta diàstasi no pot mantenir-se després del part en el temps.

Més enllà del que es pensa i es creu, que només és un problema estètic, tenir els rectes de l’abdomen separats ens genera un problema funcional que podrà tenir símptomes més greus, com poden ser:

Per tant no podem valorar només la diàstasi com un problema estètic. Sempre després del postpart haurem de treballar per restaurar la normalitat i funcionalitat prèvia d’aquest abdomen.

Hem d’aconseguir que el nostre abdomen sigui capaç de gestionar les pressions  que rep al llarg del dia, com la respiració, tossir, riure, parlar, carregar pesos (bebè), o transferir càrregues, fer exercicis…

Per tant si teniu diàstasi, sigui l’origen que sigui, ús recomanen que us poseu en contacte amb un professional per poder recuperar quant abans i millor la funcionalitat del vostre abdomen.

Cada cas es tractarà de manera individualitzada, buscarem l’origen de la lesió i marcarem els objectius del tractament de forma molt personalitzada.

Estefania Casas Patarro – Col. 5852

Centre de Fisioteràpia a Mataró Montserrat Cabré

Summary
Què és la diàstasi abdominal?
Article Name
Què és la diàstasi abdominal?
Description
Què és la diàstasi abdominal?
Author
Publisher Name
Centre de Fisioteràpia Montserrat Cabré
Publisher Logo
Abrir chat