tel93 790 61 73
tel637 509 776
Español
instagram facebook

Quina és la funció de la fisioteràpia respiratòria?

Per a què s’utilitza la fisioteràpia respiratòria?


REHABILITACIÓ I QUIROMASSATGE
La fisioteràpia respiratòria consisteix en l’aplicació d’una sèrie de tècniques enfocades a la prevenció i al tractament d’afeccions respiratòries per a millorar així el seu funcionament.

El seu objectiu en l’àmbit general és millorar la ventilació regional pulmonar, l’intercanvi de gasos, la funció dels músculs respiratoris, la dispnea, la tolerància a l’exercici i la qualitat de vida.

Aquesta branca de la fisioterapeuta utilitza diferents tècniques manuals o instrumentals sobre la base d’una valoració completa del pacient i uns objectius. Alguns dels criteris que influeixen en l’elecció d’una tècnica o una altra són: l’edat del pacient, col·laboració d’aquest, indicacions i contraindicacions de les tècniques i la zona pulmonar afectada. Cal destacar que la fisioteràpia respiratòria funciona com a complement dels tractaments mèdics prescrits.

La fisioteràpia respiratòria utilitza una sèrie de tècniques i procediments que van des de la valoració diagnòstica fins a la intervenció terapèutica de desobstruccions de les vies aèries, i reeducació respiratòria. Les tècniques utilitzades ajuden al drenatge de secrecions, millorant la ventilació pulmonar i evitant complicacions com les atelèctasis i les pneumònies. El canvi en la simptomatologia és clar: millora en l’alimentació, el somni, disminueix la tos, és a dir, millorem la qualitat de vida del nen i de la família.

Es poden beneficiar d’aquestes tècniques qualsevol persona, des de lactants, nens o adults amb problemes respiratoris, ben primaris o secundaris a qualsevol altra patologia.

Quan aplicar fisioteràpia respiratòria en lactants i nens


Quan aplicar fisioteràpia respiratòria en adults


Quines són les contraindicacions de la Fisioteràpia Respiratòria?


La fisioteràpia respiratòria no deu realitzar-se després de les ingestes de menjar.
Tampoc ha de realitzar-se en pacients amb hipertensió arterial greu o pacients amb hemorràgies.
Ni immediatament després d’un postoperatori (primeres hores).


Tècniques utilitzades en fisioteràpia respiratòria

En el nostre centre de fisioteràpia a Mataró Montserrat Cabré estem a la teva disposició per a tractar el teu problema de manera global i amb un ampli equip multidisciplinari per a ajudar-lo en tot el que necessiti.

Font: deustosalud.com

Summary
Quina és la funció de la fisioteràpia respiratòria?
Article Name
Quina és la funció de la fisioteràpia respiratòria?
Description
Quina és la funció de la fisioteràpia respiratòria?
Author
Publisher Name
FISIOTERÀPIA MONTSERRAT CABRÈ
Publisher Logo
Abrir chat