tel93 790 61 73
tel637 509 776
Español
instagram facebook

Saps com alimentar-te de forma saludable durant l’embaràs?

alimentación durante el embarazo

Bones! avui m’agradaria dirigir-me a les “embarassades” ja que és una situació especial de la vida en què hi ha un increment de requeriments en certs “nutrients” i una sèrie de particularitats que hi ha tenir en compte sobre certs “aliments” que són menys o res convenients durant aquesta etapa.

El primer és que cal prendre “suplements d’àcid fòlic” (40 mg / dia) per prevenir “defectes de l’tub neural”. L’ideal serà començar a prendre-ho des de dos mesos abans de l’embaràs.

El 50% de la “alimentació de l’embarassada” ha d’estar formada per “Vegetals i fruites” dels quals els més importants els requeriments està elevats en durant el “embaràs” són els rics en:

Destacar la importància de l’consum de “fruita sencera”.

Un 25% de la “alimentació de l’embarassada” ha d’estar composta per “Proteïna de qualitat” com són:

Les “carns han d’estar ben fetes” i evitar les poc cuinades o crues ja que hi ha més risc de contraure “Toxoplasmosi”, una parasitosi que pot produir dany en el nadó o avortaments.

Un dubte molt freqüent en si es pot menjar “Pernil serrà o ibèric durant l’embaràs”. Si es consumeix ha de ser congelat durant 3 dies (a 10º sota zero) o durant 2 dies a 20º sota cero.También a partir dels 24 mesos de curació es redueix bastant el risc de la presència de l’toxoplasma.

Cal “evitar el consum de peixos crus o poc cuinats” per la possible presència de “Anisakis” (pot causar infecció en la gestant). Les últimes recomanacions indiquen que s’ha de “congelar el peix” durant 5 dies si el nostre congelador arriba als -20º i augmentar la congelació a una setmana si el congelador arriba als -18º. Les millors formes de preparació són “cocció”, “forn”, “fregit” i “planxa” ja que destrueixen el paràsit si s’aconsegueixen els 60º a l’almenys durant un minut en tota la peça.

Un altre 25% de la “alimentació durant l’embaràs” ha d’estar compuestapor “cereals” com:

-Avena, arròs / pasta / pa integral.

-Evitar l’consum de farines refinades i optar pel de productes “integrals”.

Cal destacar l’ús de greixos saludables com el “oli d’oliva verge extra”.

La beguda per excel·lència ha de ser el “aigua”.

Evita productes processats i compra al mercat / botigues de barri si és possible.

Finalment i igual d’important és fonamental portar uns hàbits saludables en l’estil de vida: realitzar exercicis de baix impacte als quals s’estigui acostumada, caminar cada dia i no portar una vida sedentària.

Procurar mantenir un bon “descans” (si tenim més fills potser aquesta mesura no sigui de el tot realista però cal intentar-ho).

Deixa’t mimar pels altres i gaudeix d’aquesta etapa!

En el nostre centre mèdic a Mataró de dietètica i nutrició Montserrat Cabré estem a la teva disposició per tractar el teu problema de forma global i amb un ampli equip multidisciplinari per ajudar-lo en tot el que necessiti.

Font: estrellanutricion.com

Summary
Saps com alimentar-te de forma saludable durant l'embaràs?
Article Name
Saps com alimentar-te de forma saludable durant l'embaràs?
Description
Saps com alimentar-te de forma saludable durant l'embaràs?
Author
Publisher Name
MONTSERRAT CABRE CENTRE DE DIETETICA I NUTRICIÓ
Publisher Logo
Abrir chat